Pokračování přehledu českých webů o pletení

30.01.2013 15:16

Dnes přidám odkazy na další tři české e-shopy, které mohou být užitečné:

 

https://www.chemlonka.cz

  • E-shop firmy ARIADNE, příznivé ceny za zajímavé příze z umělých i přírodních vláken, možnost koupit vlněné česance pro výrobu vlastní příze. Nabízí i přírodní nebarvené příze vhodné k domácímu barvení (hedvábí, bavlna, vlna).

 

https://www.pleteniahackovani.cz/

  • Moderně koncipovaný E-shop nabízející velký výběr přízí, přírodní hedvábí, vlnu, bavlnu i umělá vlákna, efektní příze a doplňkové zboží (háčky, jehlice, mlýnky na pletení, dutinkovače, bambulkovače a další vychytávky). Výhodou je zastoupení více výrobců – domácích (např.Vlnika, Elian, Ariadne ) i zahraničních (např. Pingouin, Schoppel Wolle) Najdete zde také ručně předenou a ručně barvenou přízi z ovčí vlny.

 

https://www.pleteni.cz/

  • E-shop a web firmy SDS, výrobce ručních pletacích přízí. Výběr moderních přízí z umělých i přírodních vláken, množství návodů na pletení i háčkování s podrobným popisem a fotografií modelu.

 

Nakonec ještě jeden web, na který bych ráda upozornila a který si zaslouží, aby tady měl i své logo:

https://www.chytrepleteni.cz/

Je to zájmový web plný zajímavých inspirací, rad, návodů a užitečných informací pro začátečníky. Je zde vysvětleno, co je entrelac, jak na modulové, pletení, holografické pletení (které  na svém webu nazývám pletení skrytých vzorů). Je tu i pár recenzí přízí běžně dostupných na našem trhu a recenze několika publikací o pletení a háčkování.  Nejvíce bych ale chtěla vyzdvihnout přehledné slovníčky výrazů a zkratek v angličtině www.chytrepleteni.cz/zkratky_AJ.htm a němčině www.chytrepleteni.cz/ZkratkyNJ.htm, které pro ty, co neumí příliš dobře jazyky, budou určitě velmi užitečné při pletení podle cizojazyčných návodů.

I když web není příliš často aktualizován, jeho stávající obsah mohu jen doporučit.