Přehled zajímavých webů o pletení, háčkování, přízích, vzorech a všem souvisejícím

11.01.2013 18:54

Weby, které mě nejvíce zaujaly na českém internetu:

https://www.pleteniproradost.cz/ E-shop se vším, co je potřeba k pletení a háčkování. Kromě přízí  (akryl, bambus, bavlna) a pletacích jehlic či háčků například také oblíbený dutinkovač neboli mlýnek na pletení, nebo třeba bambulkovač.  Po nákupu tu můžete získat i cenné rady, popovídat si, pochlubit se svými výrobky. V levém menu hlavní stránky najdete i sekci s návody a vzory na pletení, přehledně setříděné od jednoduchých popisů na čepičky, ponožky, háčkované bačkůrky přes  články o technikách pletení, foto-návody, rozpisy na pletací vzory, až po vzory a popisy ze starých časopisů (tuto vintage retro sekci – z babiččina šuplíku - si zcela určitě oblíbíte, jako já).

https://www.kouzlenishackemajehlicemi.cz/  Stránky velmi případně nazvané – najdete zde originální háčkované doplňky, které jsou opravdu jako vykouzlené z pohádky. Kombinace svěžích pastelových barev evokuje jarní přírodu po svěžím deštíčku, duhu a sluneční paprsky, kdy všechno bují, roste  a žije.  Výrobky paní Maderské mají osobitý styl a nezapřou svůj původ. Navíc stránky jsou velmi vkusně a přehledně vytvořené, výrobky i jejich prezentace jsou prostě pastvou pro oči.

Najdete zde několik popisů zdarma, o další návody na prezentované výrobky si můžete napsat mailem. Můžu doporučit – komunikace je snadná J.

Ještě snadnější nákupy popisů ale i hotových kabelek a hraček najdete  v přidruženém e-shopu: https://www.hackovanisvendulkou.cz/

https://www.e-pleteni.cz/ Na tomto webu najdeme každý měsíc popis na háčkovaný nebo pletený model – model měsíce. Je to trochu jako adventní kalendář, vracíte se zvědavi, co za bonbónek po otevření dalšího okénka na vás vykoukne. V e-shopu najdete spíše zakázkovou výrobu, materiálu méně, ale zato originální – aktuálně  bambulkové příze italské firmy Mondial.

https://www.pleteni-vzory.wbs.cz  Velmi užitečný web , kde najdete hlavně pletací vzory, názorně graficky zpracované. Web vyžaduje k plnému přístupu registraci  - přihlásit se můžete do klubu ručního pletení. Najdete zde také do čtverečkové sítě rozkreslené předlohy obrázků na vyplétání. Z materiálů zde najdete přehled přízí vlnika (viz. dále)

Odkaz na stránku viz. Úvod

Zde  si vyberete  originální směsové příze, velký výběr silnějších přízí pro nadýchané  „chumlací“ úplety, efektní volánkové, dutinkové i bavlněné příze. Přijatelné ceny za akrylové směsové příze.

 

Dále  následují české e-shopy, se kterými mám osobní zkušenosti a které bych mohla doporučit:

https://www.igatex.cz/ textilní galanterie prodávající příze pomůcky k pletení a háčkování jako jednu kategorii zboží, provozuje e-shop, kde si můžete vybrat ze široké nabídky přízí nejznámějších zahraničních značek (Austermann, Drops, Lang, RICO design, ON-Line).

https://www.i-pletaci-prize.cz/ E-shop nabízející příze zahraničních i hlavních českých výrobců (Vlnap, Niťárna, Toptex), velký výběr barev například přízí Almina,  Camilla,  Maxi od Madame Tricote, dále zde najdete  příze  SCHOELLER, AUSTERMANN  a také efektní příze  ICE YARN.

https://www.nitarna.cz/ E-shop českého výrobce nabízejícího hlavně vyšívací a háčkovací příze, najde zde například oblíbenou bavlněnou přízi Katka nebo viskózovou Danielu pro letní úplety.

https://www.toptex.cz/ E-shop českého výrobce, vyberete si bavlněné, viskózové, bambusové a směsové příze na letní úplety, akrylové i vlněné příze , v nabídce jsou i efektní bambulkové. Dobré ceny. Kromě přízí je zde i množství inspirativních návodů zdarma.

https://www.vlnap.cz/ Profesionální e-shop tradičního českého výrobce nabízející klasiku (Lada, Glorie, Batole) za mnohem příznivější ceny, než v kamenných obchodech. Najdeme zde i originální efektní příze.

https://zapleteno.cz/ Poměrně nový e shop, nápadité stránky, prezentuje se i na dalších komunitních stránkách. Deklaruje autorizované zastoupení norské firmy Drops. Nové zajímavé informace o zastoupení a podpoře najdete zde: Příze a návody Drops - zákaznická podpora